Weet jij alles over verantwoord genieten?

Nu het zomer is genieten we volop van de mooie en lange dagen. Belangrijk is om wel verantwoord te blijven genieten. Daarnaast maak je kans op één van de 5 flesjes Floradix® Magnesium.

Stuur het antwoord in op de volgende vraag en maak kans!

Goed beschermen

Als we onze huid gezond en mooi willen houden, zullen we ons goed moeten beschermen tegen de zon. De landelijke richtlijn voor zonbescherming adviseert om jezelf om de twee uur in te smeren met een zonbeschermingsproduct. Kinderen en mensen met een lichte huid hebben een crème met minimaal SPF 30 nodig. Het UV-licht dat de zon over ons uitstraalt, heeft dus invloed op de gezondheid.

Buienradar heeft de handige UV-radar geïntroduceerd, in samenwerking met NIVEA SUN. De UV-radar is een interactieve kaart waarop je tot vijf dagen vooruit kan zien wat de UV-verwachting is op jouw locatie. Met deze UV-radar weet je dus altijd wat de zonkracht is bij jou in de buurt, zodat je op tijd maatregelen kan nemen om jezelf te beschermen. En altijd kan genieten van jouw momentjes in de zon. Check de UV-radar op de website of in de Buienradar app, voor meer tips en informatie.

Cup

Ongesteld zijn is niet echt leuk, maar het kan prettiger, want met een menstruatiecup slaap, zwem en leef je naar hartenlust tot 12 uur lang zonder zorgen (of doorlekken). De cup gaat zo'n 5 tot 10 jaar mee. Tel maar eens uit wat je hierdoor bespaart aan tampons en maandverband. Naast dat de cup heel prettig werkt is het ook nog eens heel duurzaam en makkelijk. De cup vangt menstruatie op en je maakt het gemakkelijk en snel schoon door de cup om te spoelen onder de kraan. De cups zijn zacht en herbruikbaar.

foto: hema.nl

NederlandSchoon

Een Nederland vrij van zwerfafval is belangrijk voor mens, dier en milieu. NederlandSchoon werkt daarom al 28 jaar intensief samen met bedrijven, burgers, maatschappelijke instanties en overheid om zwerfafval aan te pakken en ervoor te zorgen dat een schone omgeving de norm wordt en blijft.

NederlandSchoon introduceert, in samenwerking met Plastic Soup Foundation, een nieuw landelijk corona-afvalpictogram. Het pictogram moet Nederlanders erop attenderen dat mondkapjes en wegwerphandschoenen in de afvalbak thuishoren. Om te voorkomen dat deze beschermingsmiddelen op straat terechtkomen willen NederlandSchoon en Plastic Soup Foundation meer bewustwording creëren rondom het weggooien van dit corona-afval. Het pictogram is zichtbaar zijn bij verschillende verkooppunten van beschermingsmaterialen, onder andere op Nederlandse OV-locaties en andere relevante plaatsen.