Reisapotheek

Gaat je klant op vakantie in eigen land of naar het buitenland? Vergeet onderstaande tips niet bij je adviesgesprek!

Reisziekte

Bij een lange of minder lange reis, reisziekte kan heel vervelend zijn. Heeft iemand in het reisgezelschap last van reisziekte, adviseer dan om tabletjes of druppels tegen reisziekte mee te nemen (cinnarizine, cyclizine of meclozine).

Allergie

Hooikoorts? Dan is het raadzaam een antihistaminicum mee te nemen, al of niet op recept. Dit kan in de vorm van tabletten, oogdruppels en neusdruppels.

Verbandmiddelen

Pleisters, een zwachtel, verbandtape, een wondontsmettingsmiddel: allemaal zaken die niet mogen ontbreken in de reisapotheek. Vallen, stoten of je per ongeluk snijden komt voor dan je denkt. Ook is het verstandig een thermometer mee te nemen, evenals steriele gaasjes en wondverzorgende zalf.

Teken, muggen en andere beestjes

Wat betreft insecten en andere prikkende, stekende en bijtende beestjes valt te denken aan diverse soorten middelen

Pijnstillers

Pijnstillers zijn een onmisbaar onderdeel van de reisapotheek. Want hoofdpijn, spierpijn of menstruatiepijn wil je snel kwijt zijn, om toch van de vakantie te kunnen genieten. Paracetamol is eerste keuze, maar bij pijn met een ontsteking kan een NSAID zoals ibuprofen of naproxen een goede keus zijn. Denk ook aan speciale pijnstillers voor kinderen. Veiligheid paracetamol staat niet ter discussie, lees verder.

Eerste hulp bij verbranding

Toch een beetje te lang in de zon geweest? Of per ongeluk een hete pan of een barbecuerooster aangeraakt? Dan kan een verkoelend en verzorgend product van pas komen.

Maag en darmen

Op vakantie kunnen maag en darmen een beetje van slag raken. Voor mensen die wel eens last hebben van maagzuur kan het handig zijn een middel tegen brandend maagzuur mee te nemen. Het is ook verstandig om een middel tegen diarree en ORS in de reisapotheek op te nemen. Zoals je weet, mag loperamide niet worden gegeven aan kinderen jonger dan acht jaar.

Zonbescherming en - verzorging

Zonbescherming is erg belangrijk. Let op dat je een factor adviseert die geschikt is voor het huidtype van je klant. Voor baby’s en kinderen adviseer je een product dat geschikt is voor de baby- of kinderhuid. Na een dagje in de zon kan de huid verzorgd worden met een verkoelende aftersun-lotion.

Voor de vrouw

Vrouwen in de vruchtbare leeftijd zullen ongetwijfeld tampons en/of maandverband in hun koffer stoppen. Ook al slikken ze misschien de pil door om niet ongesteld te worden, je weet nooit wat het lichaam doet. Bedenk dat de werking van de anticonceptiepil vermindert bij braken of waterdunne diarree. Adviseer om daarom ook condooms mee te nemen.